Ben je van plan een aquarium te kopen? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Ondanks dat er diverse merken zijn, zul je al gauw terecht komen bij een BiOrb aquarium. Dit vooronderzoek hebben wij al voor je gedaan. Deze aquaria staan namelijk niet alleen voor een modern design, maar scoren ook hoog vanwege het enorme gebruiksgemak. Echter zijn er veel verschillende series, kleuren, prijsklasses, enzovoort. Volg ons vijfstappenplan en je weet zeker dat je het voor jou meest geschikte aquarium koopt.

Vijfstappenplan aquarium kopen

Wij leggen je de 5 stappen voor die je moet doorlopen bij het kopen van een aquarium. Je bent natuurlijk helemaal vrij in welke volgorde je deze stappen doorloopt. Vind je soort, kleur, of inhoud (grootte) bijvoorbeeld belangrijker dan budget, begin dan gerust eerst met stap 2, 3, of 4.

Stap 1: Budget bepalen

Wellicht heb je al voor ogen hoeveel je maximaal voor een aquarium over hebt. Dan is het handig om dat meteen aan te geven in de keuzehulpen. Heb je geen budget voor ogen? Sla deze stap dan gerust over. De prijs van een aquarium varieert tussen €97 en €449. De daadwerkelijke prijs hangt af van soort/serie, grootte/inhoud en type verlichting.

Stap 2: De juiste soort of serie kiezen

Er zijn vijf verschillende soorten BiOrb Aquaria, met ieder hun eigen vorm:
 • BiOrb Classic serie
  Deze aquaria hebben een bolachtige vorm. Het opzetstuk en de bovenkant hebben de vorm van de onderkant van een afgesneden kegel.
 • BiOrb Life serie
  Deze aquaria hebben in zijn geheel een (hoge) balkachtige vorm met ronde hoeken en een dichte of transparante afwerking aan alle niet-brede zijden (ook boven en onder).
 • BiOrb Tube serie
  Deze aquaria hebben in zijn geheel een cilinderachtige vorm.
 • BiOrb Flow serie
  Deze aquaria hebben in zijn geheel een (hoge) balkachtige vorm met ronde hoeken en een dichte of transparante afwerking aan één niet-brede zijde (en boven en onder). De andere niet-brede zijde heeft rechtere hoeken en is open/doorzichtig (glas).
 • BiOrb Halo serie
  Deze aquaria zijn, inclusief opzetstuk en bovenkant, zo goed als volledig bolvormig.

Stap 3: Kleur kiezen

Er zijn een klein aantal basiskleuren waar je uit kunt kiezen. De meeste aquaria zijn zwart of wit. Maar ook zijn er zilvere, grijze en zelfs geheel transparante aquaria.

Stap 4: De grootte of inhoud van het aquarium bepalen

De grootte van het aquarium hangt samen met hoeveel liter water erin kan, oftewel de inhoud. Er zijn zes verschillende groottes:
 • 15 liter; geschikt voor maximaal 3 visjes van maximaal 2,5 centimeter
 • 30 liter; geschikt voor maximaal 6 visjes van maximaal 2,5 centimeter
 • 35 liter; geschikt voor maximaal 6 visjes van maximaal 2,9 centimeter
 • 45 liter; geschikt voor maximaal 7 visjes van maximaal 3,0 centimeter
 • 60 liter; geschikt voor maximaal 8 visjes van maximaal 4,0 centimeter
 • 105 liter; geschikt voor maximaal 8 visjes van maximaal 7,0 centimeter

Stap 5: Verlichting kiezen

Tot slot zijn er drie verschillende soorten verlichting mogelijk in een aquarium:
 • LED verlichting
  Een witte LED lamp in het aquarium die handmatig aan- en uitgezet moet worden.
 • LED moonlight
  Een ring LED lampjes die het aquarium een 3D uitstraling geeft en 's nachts automatisch overslaat op een kalm blauw licht (slechts beschikbaar op een beperkt aantal modellen).
 • MCR verlichting
  Een LED lamp met een timer en 16 kleuren waar je uit kunt kiezen.

Keuzehulpen toepassen

Het bovenstaande vijfstappenplan om een aquarium te kopen, kun je direct toepassen via onze keuzehulpen. Klik op de button hieronder en koop het voor jou meest geschikte aquarium.

Op desktop vind je de keuzehulpen aan de linkerkant; voor mobiel gebruik de button 'Filter op'.